høland og setskog energi

Tema

ärr på hornhinnan hund Längdrekord i fiberoptisk dataöverföring

filmjölksbröd recept sirap En 4000 kilometer lång fiberoptisk kommunikationslänk med optiska förstärkare som har extremt lågt brus. Forskare från Chalmers och Tallinns tekniska universitet kan nu visa en teknisk lösning som ger en nära sex gånger längre dataöverföringssträcka än med konventionella optiska förstärkare.

beräkning av positivt fördelningsbelopp Strömning av video, molnlagring och andra onlinetjänster ökar ständigt behovet av högre kapacitet för dataöverföring. För att möta efterfrågan utforskas nya teknologier världen över, för att hitta bättre lösningar än de som redan finns.

bebis sparkar mycket i sömnen Signalkonstellationsdiagram som jämför konventionell förstärkning med faskänslig förstärkning i ett brusbegränsat exempel (-2 dBm sändeffekt) samt i ett ickelinjäritets-begränsat exempel (8 dBm sändeffekt). Bild: Samuel Olsson, Chalmers

caesars palace wikipedia español Överföringssträckan och kapaciteten i dagens fiberoptiska transmissionslänkar begränsas av ansamlingen av brus från optiska förstärkare i länken, och av signaldistorsion från ickelinjära effekter i transmissionsfibern. Forskarnas banbrytande demonstration visar att deras faskänsliga förstärkare kan ge en signifikant och samtidig minskning av dessa två effekter.

var sparas temporära internetfiler svartsjuka få hjälp Fördelar med faskänsliga förstärkare
– Samtidigt som det återstår flera tekniska utmaningar innan dessa resultat kan tillämpas kommersiellt så visar de på ett väldigt tydligt sätt för första gången de stora fördelarna med att använda dessa förstärkare inom optisk kommunikation, säger professor Peter Andrekson, som leder forskningen inom optisk kommunikation på Chalmers.

viktat medelvärde engelska Förstärkarna kan ge en mycket märkbar förbättring av transmissionssträckan jämfört med konventionella metoder och kan potentiellt sett förbättra prestandan i framtida fiberoptiska kommunikationssystem.

thomas engström väster om friheten – De kan också finna tillämpningsområden inom kvantinformatik och angränsande fält där det är intressant att skapa och behandla kvanttillstånd, samt inom spektroskopi eller andra områden som kan dra nytta av optisk förstärkning med extremt lågt brus, säger Peter Andrekson.

billig lunch stockholm östermalm dokumentär första världskriget svt Kontakt:
Peter Andrekson, professor i fotonik, avdelningen för fotonik, institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap – MC2, Chalmers, [email protected]

rätt start spöket laban babygym tecken på besvarad kärlek Vi finns där du är stryka kläder utan strykbräda knäböj styrkelyft rekord @forskningsnyhet

himla överkast hannelin
grädde pris ica

Längdrekord i fiberoptisk dataöverföring

allt för sverige 2015 svt  lästid ~ 1 min
köra om cyklist vid obevakat övergångsställe
brahma höns skötsel